П’ять овочів, які дійсно продовжать вам життя. Ні, не тільки броколі

24 червня 2021, 06:20
НВ Преміум
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Всі знають, що овочі корисні для здоров’я. Але не всі розуміють, що овочі бувають різні і деякі набагато корисніші за інші.

Обивателі зазвичай впадають у крайнощі.

Дехто вважає, що будь-який салат з натяком на овочі вже є еліксиром здоров’я. Навіть якщо це олів'є з консервованим горошком.

Відео дня

Декотрі уникають навіть огірків з помідорами, вважаючи, що треба щодня їсти виключно броколі і шпинат.

Тим часом, згідно з численними недавніми дослідженнями, список ефективних і не дуже овочів давно час переглянути.

І деякі новини з цієї сфери можуть вас здивувати.

П’ять овочів, які дійсно корисні

Часник і його користь для здоров'я (Фото: Pixabay)
Часник і його користь для здоров'я / Фото: Pixabay

1 Часник

Багато хто скаже, що часник (із цілком очевидних причин) складно рекомендувати як масовий засіб оздоровлення.

Однак, проблеми зі свіжістю дихання можна вирішувати якось інакше.

А часник, згідно з численними дослідженнями, був і залишається неймовірно ефективним способом подбати про своє здоров’я і довголіття.

Часник зміцнює імунітет і серцево-судинну систему, регулює рівень цукру в крові, знижує холестерин і впливає на чутливість до інсуліну.

Згідно зі ще одним дослідженням, регулярне споживання часнику може знизити шанси захворіти на рак.

2 Імбир

Імбир, який часто використовують як приправу, славиться здатністю бадьорити і прискорювати кровообіг.

Однак, він здатний на більше.

Імбир має протизапальні властивості і дуже ефективний у боротьбі з подагрою і різними аутоімунними захворюваннями.

Інші роботи вказують на те, що імбир має величезний потенціал у боротьбі з діабетом.

Велике нещодавнє дослідження показало, що невеликі дози імбиру дуже ефективні для запобігання нудоті у вагітних жінок.

3 Морква

Нас з дитинства вчили, що морквину корисно їсти для зору. Однак, користь моркви зором не вичерпується. Тож навіть якщо у вас орлиний погляд, моркву потрібно їсти щодня і в дорослому віці.

У 100 г моркви міститься фактично 400% денної норми вітаміну А для дорослої людини.

Однак, важливіша наявність у моркві бета-каротину, який, як показують дослідження, вкрай потрібен організму для запобігання раку.

Дослідники мають дані про те, що бета-каротин знижує ризик розвитку раку легенів у курців і раку простати.

4 Брюссельська капуста

Цей різновид капусти містить камферол — речовину, яка, згідно з багатьма дослідженнями, здатна захищати клітини від ушкоджень вільними радикалами.

Саме цей процес асоціюється зі старінням організму і початком старіння.

Дослідники також зазначають, що брюссельська капуста дуже багата поживними речовинами — тут і вітаміни A, C, K, а також магній і калій.

5 Зелений горошок

З одного боку, це дуже калорійний продукт і зловживати ним не варто.

Водночас зелений горошок багатий вітамінами і корисними елементами, включно з тіаміном, ніацином і рибофлавіном.

Горошок також містить багато клітковини, сприяючи травленню і здоров’ю шлунково-кишкового тракту.

Але це не все.

За деякими дослідженнями, зелений горошок багатий сапонінами — речовинами, які показують себе як ефективний засіб у боротьбі з раковими клітинами.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Здоров'я
Головні новини про здоров’я, фітнес та харчування
Щосуботи

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X