П’ять продуктів, які можуть запобігти одному з найнебезпечніших видів раку. Вам сподобається така дієта

29 червня 2021, 06:20
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Американський експерт назвала принципи дієти, яка знижує шанси розвитку раку прямої кишки.

За словами Емі Розенфельд, дієтолога з лікарні Північного Уестчестеру (штат Нью-Йорк), коли мова заходить про запобігання раку товстої кишки, немає нічого важливішого, ніж правильне харчування.

Відео дня

Безумовно, причинами раку кишечника можуть бути не тільки неправильне харчування, але і генетична схильність, погана екологія, сидячий спосіб життя тощо.

Але на думку дієтолога, дотримуючись правильної дієти, ви в будь-якому разі зводите ризики до мінімуму. Краще знати, що ви зробили все, що можливо, ніж нічого не робити і розраховувати лише на удачу.

Ось п'ять продуктів, які, на думку Емі Розенфельд, вам необхідно включати в свій раціон, щоб максимально знизити ризик виникнення раку кишечника.

П'ять продуктів харчування, які захищають від раку товстої кишки

1 Овочі

Звучить банально. Про користь овочів і так говорять всі, кому не лінь.

Однак, Розенфельд вважає за потрібне підкреслити, що овочі особливо важливі, коли йдеться про запобігання раку.

Овочі багаті на каротиноїди і флавоноїди, які завдяки численним дослідженням, відомі своєю здатністю запобігати раку.

Але й це не все.

Розенфельд вказує на те, що овочі містять клітковину, яка відіграє важливу роль у процесі травлення і скорочує час, який харчові відходи проводять у вашому кишечнику (це один з найважливіших факторів розвитку раку товстої кишки).

2 Цільнозернові продукти

Тут мова йде також передусім про клітковину. Цільнозернові продукти є її першорядним джерелом.

Намагайтеся віддавати перевагу хлібу з висівками, рису, ячменю, кукурудзі, щоб у поєднанні з овочами дати організму достатню кількість клітковини, радить дієтолог.

Також цільнозернові продукти багаті вітамінами групи B і різними живильними мікроелементами (цинк, мідь, магній, залізо).

3 Бобові

За словами Розенфельд, регулярне вживання в їжу бобових вельми корисно для вашого кишечника. Зокрема, дослідження показують, що бобові відмінно чистять кишечник, знижуючи шанси на виникнення ракових поліпів.

Розенфельд рекомендує як мінімум двічі на тиждень заміщати червоне м'ясо на бобові як основну страву.

4 Горіхи

Різноманітні горіхи є не тільки джерелом клітковини, але і багаті антиоксидантами, які славляться своєю здатністю протистояти раку.

Крім цього, в горіхах містяться корисні жири, які також оздоровлюють організм.

5 Фрукти

За словами Розенфельд, фрукти є невід'ємною частиною дієти, яка покликана протистояти раку.

Намагайтеся їсти «веселку», каже дієтолог, натякаючи на те, що дуже бажано їсти фрукти різних кольорів, оскільки кожен колір має свій унікальний набір мікроелементів. І всі фрукти корисні для запобігання раку завдяки антиоксидантам і вітамінам. А природна солодкість у фруктах дає вам можливість утриматися від спокуси їсти щось солодке додатково, уточнює дієтолог.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Здоров'я
Головні новини про здоров’я, фітнес та харчування
Щосуботи

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X