
Найкраща дієта. Два продукти, від яких не можна відмовлятися, якщо хочеш схуднути
Чому при схудненні не потрібно відмовлятися від бананів і винограду
Фрукти і ягоди — це корисно. Але якщо ви хочете схуднути, рекомендації однозначні: банани і виноград потрібно виключити.
У цьому питанні одностайні і блогери, і тренери, і багато дієтологів.
Банани і виноград регулярно з’являються в рейтингах заборонених плодів, які радять не просто обмежити, але і повністю виключити всім, хто хоче знизити вагу.
Їх звинувачують у високій калорійності, високому вмісті вуглеводів, високому глікемічному індексі.
У популярних дієтах місця для бананів і винограду немає.
І у багатьох фахівців є свої пояснення, чому вони перешкоджають втраті ваги. Більш екзотичні. Часом настільки, що не хочеться переповідати.
Але якщо ви любите банани і виноград, то і для вас є хороші новини.
На щастя, звинувачення бананів і винограду не мають під собою наукових обґрунтувань. Більш того, у них є захисники.
Які справедливо вказують на те, що висококалорійні солодкі плоди насправді дуже корисні. Їх не можна їсти в необмеженій кількості, але відмовлятися від них повністю — велика помилка.

Аргументи на користь бананів і винограду
Б ет Китчін, доцент кафедри наук про харчування Університету Алабами в Бірмінгемі лаконічно сформулювала основний аргумент захисників бананів і винограду.
Вона вважає дієту з їх вилученням — найгіршою в світі.
На її думку, це одна з найгірших помилок у харчуванні.
Доктор Китчін не заперечує калорійність плодів, але зазначає, що крім калорій вони містять багато клітковини і води.
Дієтолог акцентує увагу на тому, що банан і виноград добре і надовго насичують, а якщо додати до цього їхню користь, то повна відмова від них не може бути виправдана турботою про стрункість і здоров’я.

Чому бананам треба сказати «так»
Б анани містять багато корисних речовин: магній, вітаміни групи В, С
Банани часто звинувачують у тому, що вони містять багато цукру, але тип вуглеводів у цьому фрукті залежить від ступеня зрілості.
Незрілі банани містять так званий стійкий крохмаль, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Стійкий крохмаль, як кажуть деякі дослідження, може запустити процес спалювання жирів. Глікемічний індекс бананів теж залежить від їх зрілості. У зелених бананів він низький, у стиглих він на середньому рівні (62), але не високий.
Як бачимо, банани можуть бути хорошим ситним перекусом. Вони корисні для здоров’я серця і травної системи.

Виноград: антиоксиданти та інші переваги
Г лікемічний індекс винограду, незважаючи на вміст натурального цукру, теж не високий.
Але це справедливо стосовно свіжого винограду, а висушені ягоди (родзинки) можна вживати тільки в дуже обмеженій кількості.
Виноград — джерело вітаміну К, клітковини і поліфенолу — відомого антиоксиданту.
Виноград завдяки антиоксидантам допомагає запобігти розвитку метаболічного синдрому, знижуючи ризик інфаркту, інсульту і діабету.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.