Американські вчені знайшли напій, який захищає від раку легенів
Дієта з високим вмістом клітковини і йогурту виявилася пов’язана зі зниженим ризиком розвитку раку легенів.
До такого висновку прийшли медики з Медичного центру Університету Вандербільта в США.
Переваги дієти з високим вмістом клітковини і йогурту вже були встановлені для серцево-судинних захворювань і раку шлунково-кишкового тракту. Нові результати, засновані на аналізі даних досліджень за участю 1,4 млн дорослих в Сполучених Штатах, Європі та Азії, дозволяють припустити, що ця дієта може також захищати від раку легенів.
Учасники були розділені на п’ять груп залежно від кількості споживаної клітковини і йогурту. У тих, хто споживав більше йогурту і клітковини, ризик захворювання на рак легенів знижувався на 33% в порівнянні з групою, яка не вживала йогурт і споживала найменше клітковини.
Зниження ймовірності захворювання фіксувалося у курців, а також у тих, хто кинув шкідливу звичку. Подібна динаміка зафіксована у добровольців різної статі і національностей.
«Наше дослідження надає переконливі докази на підтримку Керівництва по харчуванню США на 2015−2020 роки, в якому рекомендується дієта з високим вмістом клітковини і йогурту», — сказала старший автор роботи Сяо-Оу Шу, доктор медичних наук, професор досліджень в області раку.
Шу сказала, що користь для здоров’я може бути пов’язана з пребіотиками (їжа, яка сприяє зростанню корисних мікроорганізмів в кишечнику).
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

матеріалів розділу Здоров'я
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.