Річ не в калоріях. Як впливає на вуглецевий слід споживання різних продуктів — інфографіка

6 вересня 2020, 09:59
НВ Преміум
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Харчова промисловість є ключовим фактором зміни клімату, виснаження акваресурсів, забруднення водних та наземних екосистем.

Зі зростанням населення планети негативний вплив цієї індустрії лише посилюється. Отже, якщо сьогодні вуглецевий слід від харчової промисловості відповідає за 26% від загального обсягу шкідливих викидів, то до 2050 року, якщо людство не візьметься за розум, ця частка може зрости вдвічі — до 50%, прогнозують дослідники.

Відео дня

Про це пише журнал НВ у своєму матеріалі Клуб любителів броколі. Чому веганство стає новою релігією західного світу.

Статтю супроводжує інфографіка, яка розповідає про вплив споживання різних продуктів на вуглецевий слід.

Перші три місця в цьому списку посідають яловичина, баранина та креветки.

Читайте повну версію цього матеріалу у свіжому номері журналу НВ — № 32 від 3 вересня 2020 року

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Здоров'я
Головні новини про здоров’я, фітнес та харчування
Щосуботи
Редактор: Інна Семенова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X