П’ять овочів, які допомагають боротися з високим рівнем цукру у крові. Ви недооцінюєте осінь

8 вересня, 06:54
Цибуля не тільки корисний овоч для полегшення симптомів застуди (Фото:Quin Engle/Unsplash)

Цибуля не тільки корисний овоч для полегшення симптомів застуди (Фото:Quin Engle/Unsplash)

Дієта з високим вмістом фруктів та овочів може мати важливе значення для профілактики діабету 2 типу, і можливо не зайвим буде конкретизувати їх для зниження ризику.

Діабет є однією з основних проблем у всьому світі і до 2030 року він, швидше за все, стане ще більш поширеним «убивцею».

Люди з діабетом 2 типу не можуть виробляти достатньо інсуліну підшлунковою залозою для регулювання рівня цукру в крові, а це означає, що він може досягати небезпечно високого рівня. Тому харчування — запорука успіху у боротьбі з високим рівнем глюкози.

Відео дня

1 Цибуля

Цибуля не тільки корисний овоч для полегшення симптомів застуди, він також ефективний при діабеті.

Результати дослідження показали, що екстракт цибулі може сильно знизити високий рівень цукру в крові і загальний рівень холестерину при прийомі протидіабетичного препарату метформіном.

В цибулі також дуже мало вуглеводів. У 100-грамовій порції червоної цибулі міститься близько 8 грамів вуглеводів. Вуглеводи швидко метаболізуються, що призводить до швидкого вивільнення цукру в кровотік.

Діабетикам часто рекомендують включати до свого раціону більше продуктів з низьким вмістом вуглеводів. Крім того, в цибулі також мало калорій, і її можна сміливо розглядати як план здорового схуднення.

Крім того, дослідження показали, що в цибулі присутні кілька флавоноїдів — це антиоксиданти, які допомагають контролювати рівень глюкози в крові, а також сприяють хорошому здоров’ю та імунітету.

Hans Ripa/Unsplash
Фото: Hans Ripa/Unsplash

2 Брокколі

Однією з основних причин, через яку броколі так допомагає контролювати стрибки цукру в крові, є високий вміст клітковини. Фактично, в одній чашці броколі, приготовленої на пару, міститься близько 5 г клітковини.

Продукти, багаті на розчинну клітковину, можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові і запобігти або зменшити стрибки рівня глюкози.

Розчинна клітковина покращує чутливість до інсуліну, живлячи корисні бактерії кишківника, які допомагають краще перетравлювати їжу, яку ми їмо та пом’якшують реакцію організму на інсулін.

Крім того, клітковина, що міститься в броколі, уповільнює всмоктування цукру, що запобігає різким стрибкам глюкози.

3 Шпинат

Вибираючи в супермаркеті або на ринку листову зелень, ви не помилитеся. Крім того, що шпинат багатий на поживні речовини і насичений вітамінами, він ще відмінно підійде для тих, хто хоче контролювати рівень цукру в крові.

Американська діабетична асоціація визначає шпинат як здорову їжу для діабетиків як 1-го, і 2-го типу. Крім того, шпинат має низький глікемічний індекс (15) його можна додавати як у супи, так і салати.

Також шпинат містить величезну кількість вітаміну А, який, згідно з дослідженням, опублікованим у Weill Cornell Medicine, допомагає регулювати рівень цукру в крові.

4 Баклажан

Баклажан може стати чудовим гарніром до вашої наступної вечері, особливо, якщо у вас є проблема високого цукру в крові.

Баклажани можуть легко споживатися діабетиками, оскільки вони мають низький глікемічний індекс і не підвищують рівень цукру в крові швидко, порівняно з іншими продуктами, багатими на вуглеводи.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Баклажани також підходять для діабетиків, оскільки вони не містять холестерину і не надають несприятливого впливу на здоров’я серця, що є серйозною проблемою, з якою стикаються діабетики.

Відсутність натрію в баклажанах робить їх придатними для вживання людьми з гіпертонією і проблемами з кров’яним тиском.

Amber Faust/Unsplash
Фото: Amber Faust/Unsplash

5 Цвітна капуста

Цвітна капуста — це поживний хрестоцвітий овоч з низьким вмістом вуглеводів, багатий на вітаміни і клітковину.

Будь то приготовлена на пару або в рисі, цвітна капуста може стати відмінним доповненням до їжі, щоб допомогти вам знизити рівень глюкози в крові.

Фактично, один середній качан цвітної капусти містить 12 г харчових волокон. Це волокно підтримує роботу нашої системи травлення і може допомогти поліпшити рівень цукру в крові.

Слід зазначити, що цвітну капусту найкраще їсти в першій половині дня, вона може бути чудовою основою для щоденного прийому їжі, замінивши ваші улюблені злаки. Вживання цвітної капусти на ніч може призвести до проблем із травленням.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини
Радіо НВ
X