Безсмертя для ледачих. 7 продуктів, які потрібно їсти щодня - фото
НВ Преміум

Безсмертя для ледачих. 7 продуктів, які потрібно їсти щодня

26 лютого 2020, 21:07

Більшість дієт ґрунтується на винятках. Часом списки заборонених продуктів довші, ніж перелік дозволених. Але деякі дієтологи не згодні з таким підходом і пропонують універсальний метод.

Більшість дієт ґрунтується на винятках. Часом списки заборонених продуктів довші, ніж перелік дозволених. Але деякі дієтологи не згодні з таким підходом і пропонують універсальний метод.

Відео дня

Вони вважають, що для справжньої турботи про своє здоров’я необхідно щодня вживати певні види їжі, які умовно називають суперпродуктом.

НВ проаналізувало чимало негативних досліджень у галузі дієтології і склало список цих суперпродуктів.

Кожній людині до снаги скласти дієту, яка міститиме якщо не всі, то хоча б 3−4 такі продукти щодня.

Цього достатньо, щоб продовжити собі життя на добрий десяток років, стверджують вчені.

Хочете спробувати? Поїхали.

Unsplash

Фото: Unsplash

Курячі яйця


Найбанальніший з суперпродуктів. Втім, ним нехтують дуже багато з тих, хто прагне дбати про своє здоров’я. Занадто довго і наполегливо деякі дієтологи радили не зловживати яйцями через нібито серйозну загрозу підвищити рівень холестерину в крові.

Зловживати і справді не варто, зазначає американський дієтолог Джозеф Меркола, однак, 1−2 яйця на день їсти треба обов’язково. У яйцях містяться не тільки корисні й якісні білки і жири, але і 9 важливих амінокислот. Крім того, яйця є джерелом інших корисних речовин, наприклад, холіну (вітамін B4), який важливий для мозку і нервової системи, і лутеїну, корисного для очей.

Не варто боятися холестерину, стверджує Меркола. Їжте яйця щодня, головне — щоб вони були натуральними. І не варто їх сильно просмажувати, підкреслює медик. Краще їсти їх сирими або вареними некруто.

Unsplash

Фото: Unsplash

Кокосова олія


Це справжній суперпродукт, який страшенно недооцінений у сучасній дієтології. Насамперед завдяки високому вмісту лауринової кислоти. Численні дослідження показують, що, засвоюючи її, організм виробляє речовину монолаурін, яка має колосальне значення для боротьби з вірусами і бактеріями.

Однак, це не все. Нещодавнє велике дослідження американського медика Мері Ньюпорт продемонтрувало, що деякі інгредієнти кокосової олії надзвичайно корисні для мозку і можуть протистояти розвитку хвороби Альцгеймера і недоумству у літніх людей.

Навіть більше, Ньюпорт стверджує, що кокосова олія також проявляє чудодійні властивості під час епілепсії, діабету другого типу та реабілітації після серцевих нападів.

Меркола також стверджує, що кокосова олія — єдина з усіх, яка майже не втрачає корисних властивостей при високих температурах. Тому якщо щось смажити, то краще на кокосовій олії, каже медик.

Unsplash

Фото: Unsplash

Чорниця


Деякі медики називають чорницю «дієтологічною суперзіркою». Ці ягоди містять вітамін С, антиоксиданти, а також є джерелом клітковини.

Численні дослідження показують, що чорниця є одним з найефективніших продуктів для попередження онкологічних захворювань.

Приголомшливо, але факт — чорниця є одним з небагатьох продуктів, який не втрачає своїх цілющих властивостей під час заморожування. Зокрема, нещодавні дослідження свідчать, що ягоди надійно зберігають всі антиоксиданти навіть у разі тривалого перебування в морозильній камері.

Unsplash

Фото: Unsplash

Лосось


Меркола не радить вживати в їжу більшість видів риби, оскільки сьогодні більшість з них містять занадто високий рівень ртуті та інших токсичних інгредієнтів.

Однак лосось, куплений у пристойному магазині, це виняток. Це фактично єдине джерело жирних кислот омега-3, про користь яких нписано ледве не більше, ніж про діяння апостолів.

Крім того, зазначає Меркола, лосось — це джерело якісних білків і антиоксидантів, які необхідні для роботи імунної системи.

Unsplash

Фото: Unsplash

Авокадо


Ідеальне джерело жиру рослинного походження, який у невеликих дозах не просто корисний, а життєво важливий для організму. Крім того, авокадо містить фолієву кислоту, вітаміни B і E, а також калій.

Меркола також стверджує, що авокадо допомагає організму засвоювати поживні речовини, які містяться в інших продуктах. Тому дієтолог рекомендує з'їдати один авокадо на сніданок, підсилюючи ефект від вживання тих же яєць і овочів.

Unsplash

Фото: Unsplash

Капуста кале


Щоденне вживання саме цього виду капусти багато дієтологів вважають невід'ємним елементом здорової дієти. Позитивний вплив на імунну систему, роботу шлунково-кишкового тракту і печінки складно переоцінити, стверджує Меркола.

Капуста кале — недорогий і широко поширений овоч, який містить феноменальну кількість вітамінів і корисних речовин. Тут і вітаміни C, А і B, лутеїн, кальцій, залізо.

Unsplash
Фото: Unsplash

Органічний йогурт


Звісно ж, без цукру та інших добавок. Виключно на корисних бактеріях. Якщо ви маєте можливість купувати такий йогурт, робіть це щодня, настійно рекомендує Меркола.

Якісний натуральний йогурт не тільки позитивно впливає на травлення, але і є джерелом магнію, кальцію, вітамінів B і K, а також багатьох корисних амінокислот. Зокрема, важливо, що йогурт містить триптофан — амінокислоту, яка заспокійливо діє на нервову систему.

Згідно з деякими дослідженнями, йогурт стимулює імунну систему, допомагаючи перешкоджати численним захворюванням. І навіть знижувати ефект діабету другого типу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Діліться матеріалом




Радіо НВ
X