Цілих 45. Вчені знайшли багато причин кинути їсти солодке

Солодощі призводять до проблем зі здоров’ям (Фото:beats1/Depositphotos)
У великому огляді 73 метааналізів, які охопили 8601 дослідження, високе споживання доданого цукру було пов’язане з високим ризиком 45 негативних наслідків для здоров’я.
Серед виявлених наслідків були діабет, подагра, ожиріння, високий кров'яний тиск, серцевий напад, інсульт, рак. астма, карієс, депресія та рання смерть.
Китайсько-американська команда вчених аналізувала не лише споживання білого цукру, а й сиропів, готових солодощів, джемів та навіть фруктових соків. Словом, усіх продуктів із порушеною клітинною структурою.
Більшість виявлених у ласунів захворювань була пов'язана з підвищеною масою тіла, оскільки остання спостерігалася у більшості з них.
Дослідники вважають, що це, а також постійні стрибки інсуліну в крові можуть пояснювати виникнення хвороб.
У своєму дослідженні вони закликають обмежити споживання доданого цукру до мінімуму.
Вони згодні з висновками Всесвітньої організації охорони здоров'я, Всесвітнього фонду дослідження раку та Американського інституту досліджень раку, та пропонують обмежити споживання доданого цукру до менше ніж 25 грамів або близько 6 чайних ложок на день. Стільки ж цукру міститься в 2? печива з шоколадною крихтою. А ось у великому пончику з глазур'ю може бути цілих 30 г.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.