Пережити карантин. Дієтологи розповіли про дієту під час епідемії коронавірусу

4 березня 2020, 10:43
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

У міру поширення нового коронавірусу зростає загроза карантину, але правильно харчуватися можна, навіть якщо ви надовго застрягли в своєму будинку.

Лікарі вважають, що попереднє планування допоможе вам і вашій родині добре харчуватися, навіть в умовах карантину.

«Це приготування їжі, але з обмеженими ресурсами», — вважає Керолайн Вест Пассеррелло, зареєстрований дієтолог і представник Академії харчування та дієтології США.

Відео дня

За словами Бонні Тауб-Дікс, зареєстрованого дієтолога і автора книги «Прочитайте, перш ніж з'їсти це — переходячи від ярлика до столу», під час планування надзвичайної ситуації рекомендується зберігати запаси продовольства на термін до двох тижнів.

«Люди не повинні нервувати через те, що їм доводиться виходити і витрачати сотні доларів на їжу. Але якщо вони підготують дещо, це може дати їм душевний спокій», — сказала Тауб-Дікс.

Дієтологи рекомендують спочатку провести «швидке сканування своєї комори і морозильної камери» і викинути все, у чого минув або минає термін придатності. Потім слід докупити деякі продукти.

Основний список повинен включати джерела білка, такі, як консервована риба або квасоля; консервовані та заморожені овочі і фрукти, а також помідори або соус; цільне зерно, включаючи хліб, рис і макарони з цільної пшениці, а також корисні жири, такі як оливкова олія, горіхи.

Дієтологи рекомендували спочатку вживати свіжі продукти, перш ніж переходити на запаси заморожених і стабільних при зберіганні продуктів.

«Використовуй те, що у тебе є в першу чергу, якщо ти не хочеш, щоб щось було витрачено даремно. Це означає, що ти зможеш приготувати якомога більше фруктів, овочів і барвистих продуктів — це чудовий час для приготування їжі з часником і цибулею», — сказала Пассеррелло.

Тим не менш, немає ніяких доказів того, що будь-які конкретні продукти можуть запобігти або вилікувати хворобу, незважаючи на поширені інтернет-міфи.

Також медики відзначають, що необхідно стежити за споживанням натрію (в основному, у вигляді звичайної солі). Вона часто використовується, щоб зберегти їжу і додати аромат, і додається в консервовані продукти, щоб продовжити термін придатності. Занадто велика кількість солі може призвести до зневоднення, що може викликати втому, запаморочення і інші неприємні симптоми, які вам не потрібні в надзвичайній ситуації. Можливо, консерви з високим вмістом солі буде краще промити перед вживанням.

Більшість експертів рекомендують мати 4,5 літра чистої води в день на кожну людину (і домашню тварину) у вашій родині.

За словами Пассеррелло, коли ви запасаєтеся продуктами, зосередьтеся на тому, що вам і вашій родині подобається, і на рецептах, на які у вас буде час і енергія. Зберігання інгредієнтів для складних рецептів не допоможе, якщо ви почуватиметесь зле і у вас не буде сил готувати.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Здоров'я
Головні новини про здоров’я, фітнес та харчування
Щосуботи

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X