Американські вчені назвали три продукти, які покращують розумові здібності. І вам вони сподобаються

15 грудня 2020, 12:05
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Червоне вино, сир і баранина є продуктами, які покращують когнітивні здібності. Особливо в похилому віці. А отже — збільшують тривалість життя.

Про це свідчать результати дослідження, яке провели медики з університету штату Айова.

Вони дійшли висновку, що вживання сиру, червоного вина і баранини може поліпшити когнітивні здібності людей похилого віку.

Відео дня

Вчені проаналізували дані про стан здоров’я і харчування майже 1,8 тисячі осіб у віці від 46 до 77 років. Дослідження тривало 10 років.

За цей час всі учасники дослідження тричі проходили тест когнітивних здібностей. Зокрема, вчені перевіряли роботу «рухомого інтелекту», який часто називають перевіркою здатності «міркувати на льоту».

Зіставляючи дієту учасників дослідження з результатами їхній тестів, вчені дійшли висновку, що продуктом, який найбільшою мірою захищає когнітивні здібності від деградації, є сир.

Другим за ефективністю продуктом є червоне вино (хоча біле вино також впливає благотворно, просто меншою мірою).

Несподіванкою стали дані, які вказують на те, що для збереження розумових здібностей в літньому віці дуже ефективна баранина. Але мова йде про вживання баранини один раз на тиждень і виключення з раціону інших видів червоного м’яса.

Попутно дослідники отримали чергове підтвердження того, що надмірне споживання солі чинить негативний вплив на когнітивні здібності. І може прискорити розвиток хвороби Альцгеймера у тих, хто до неї схильний.

Автори дослідження відзначають, що необхідні подальші дослідження, щоб зрозуміти, як різні раціони впливають на роботу мозку в середньому і літньому віці.

Раніше НВ писав про те, що вчені назвали дієту, яка найкраще захищає серце.

Йдеться про зелену середземноморську дієту, яка містить ще більше рослинних речовин і дуже мало червоного м’яса або птиці.

Просвітництво і заохочення до дотримання зеленої лікувальної дієти в поєднанні з фізичною активністю може стати основним чинником громадської охорони здоров’я, оскільки може поліпшити баланс факторів ризику серцево-судинних захворювань, в кінцевому підсумку запобігаючи серцево-судинним захворюванням і смертності.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Здоров'я
Головні новини про здоров’я, фітнес та харчування
Щосуботи

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X