Австралійські вчені знайшли спосіб зробити піцу та тістечка кориснішими

29 листопада 2022, 11:16
Дослідники знайшли спосіб зробити випічку та піццу корисними для травлення (Фото:olly18/Depositphotos)

Дослідники знайшли спосіб зробити випічку та піццу корисними для травлення (Фото:olly18/Depositphotos)

Розроблена командою з Університету RMIT речовина називається FiberX. Вона схожа на клітковину, але не впливає на смак та текстуру страв.

FiberX складається з природних крохмалів, отриманих із пшениці, кукурудзи та маніоки.

Як і справжня клітковина, вона сприяє покращенню травлення в кишечнику людини, допомагаючи мікроорганізмам у товстій кишці ферментувати їжу.

Відео дня

«Тепер ми можемо додавати додаткову кількість клітковини в такі продукти, як білий хліб, без зміни смаку або текстури, що на сьогоднішній день є однією з основних проблем з багатьма комерційно доступними добавками з клітковиною, — каже технолог харчових продуктів Асгар Фаранакі, доцент з Університету RMIT. — Наш продукт навіть не помітний після додавання. Це схоже на те, як батьки ховають овочі в дитячу їжу, щоб зробити її поживнішою».

Грунтуючись на смакових тестах, дослідники кажуть, що вони змогли додати до 20% FiberX до готового харчового продукту до того, як була помічена хоч якась різниця у смаку та текстурі.

Наразі дослідники співпрацюють з інженерною групою Microtec, щоб впровадити FiberX у харчове виробництво. Спочатку необхідно вдосконалити процес створення замінника клітковини, щоб забезпечити конкурентоспроможну ціну. Однак розробники вважають, що незабаром це завдання вдасться вирішити.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини
Радіо NV
X