Для профілактики. Медики назвали препарат, який істотно знижує ризик смерті від COVID-19

27 квітня 2021, 11:11
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Сотні лікарів і вчених з усього світу закликають сферу міжнародної системи охорони здоров’я підтримати поширення вітаміну D, який, за їхніми словами, сприяє зниженню ризику важкої форми COVID-19.

Задовго до пандемії коронавірусу велика частина населення світу була фізично не підготовлена ​​до пандемії. Це пов’язано з тим, що 70% людей відчувають дефіцит вітаміну D, що провокує недостатню імунну функцію, пише видання Health.

Відео дня

Всі поточні медичні дослідження повідомляють, що дефіцит вітаміну D є спільним знаменником госпіталізації, пов’язаної з COVID-19.

Медики заявляють, що вітамін D є доступним, а головне нетоксичним засобом, який можна рекомендувати людям під час пандемії.

Вчені проаналізували понад 188 наукових робіт по вітаміну D і прийшли до висновку, що більш високий рівень вітаміну D в крові пов’язаний з нижчою частотою інфікування SARS-CoV-2. Багато наукових робіт вказують на те, що вітамін D знижує ризики важкого випадку COVID-19 (госпіталізація, відділення інтенсивної терапії та навіть ризик смерті).

Інтервенційні дослідження і рандомізовані контрольовані випробування показують, що вітамін D може бути дуже ефективним лікуванням.

За словами експертів, пандемія COVID-19 підтримується значною мірою за рахунок інфікування людей з низьким вмістом вітаміну D, і що смертність, в основному, зосереджена серед людей з дефіцитом.

Недостатність вітаміну D, з медичної точки зору, визначається як менше ніж 30 нг / мл (75 нмоль / л) і зачіпає понад 50% населення. Щоб довести циркулюючий вітамін D до мінімально достатнього рівня (30 нг / мл), більшості людей рекомендується споживати 6200 міжнародних одиниць (МО) вітаміну D щодня.

Люди, що живуть в Північній півкулі, зазвичай зазнають дефіциту, особливо взимку, коли вони перебувають в приміщенні і далеко від сонячного світла.

Вчені підкреслюють, що під час боротьби з COVID-19, рішення проблеми дефіциту вітаміну D має бути головним пріоритетом для урядів всього світу.

Раніше НВ писав, що дослідження, проведене міжнародною групою авторів, виявило невеликий зв’язок вживання харчових добавок і меншої кількості випадків зараження COVID-19 у жінок.

Ця зв’язок був виявлений тільки для певного типу вітамінів, тому «бігти в аптеку поки зарано», вважають автори роботи.

Важливо пам’ятати, що потенційні переваги полівітамінів вкрай обмежені. Лікарі зазвичай вважають, що більшість людей отримували достатню кількість поживних мікроелементів в своєму раціоні для підтримки здоров’я. Незважаючи на це, в перші дні пандемії вітаміни були одним з продуктів, які відлетіли з полиць аптек.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Здоров'я
Головні новини про здоров’я, фітнес та харчування
Щосуботи

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X