Оксфордські вчені довели, що вживання цукру підвищує ризик інсульту та інфаркту

Випічка та солока вода — головні джерела цукру в раціоні (Фото:kelpfish/depositphotos)
Провівши масштабне дослідження на великій вибірці пацієнтів у Великій Британії, команда вчених довела, що любов до солодкого збільшує ризик захворювань серцево-судинної системи.
Дослідники аналізували дані про харчові звички понад 110 000 осіб у віці від 37 до 73 років у Сполученому Королівстві, стан здоров’я яких потім відслідковувався протягом дев’яти років.
Результати показали, що кожні 5% збільшення частки загального споживання енергії людиною, що надходить із доданого цукру, були пов’язані з підвищенням ризику серцевих захворювань на 6% та підвищенням ризику інсульту на 10%.
Автор дослідження Коді Уотлінг, докторант Оксфордського університету, пояснив, що найпоширенішими джерелами цукру, які споживали учасники дослідження, були «консерви та кондитерські вироби», причому остання категорія включала печиво, солодку випічку та булочки. Він додав, що фруктові соки, підсолоджені цукром напої та десерти також були звичайним явищем.
Цукри, які природним чином містяться у фруктах та овочах, були виключені з аналізу.
За словами Уотлінга, люди з найвищим ризиком серцево-судинних захворювань або інсульту споживали близько 95 грамів додаткового цукру на день, або 18% від їхнього щоденного споживання енергії.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.