П’ять шкідливих звичок під час сніданку. Вони непомітно гублять ваш імунітет

28 жовтня 2021, 06:00
НВ Преміум
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Сніданок — головний прийом їжі (Фото:Leti Kugler/Unsplash)

Сніданок — головний прийом їжі (Фото:Leti Kugler/Unsplash)

З настанням холодів наш імунітет потребує підтримки, а з урахуванням поширення різних вірусів, ви повинні спробувати захистити свій організм до того, як вони вдарять з усією силою.

Робити все можливе, щоб ваша імунна система залишалася сильною, може здатися великою працею. Дотримуватися режиму фізичних вправ, правильного харчування, хорошого сну, не забувати про харчові добавки, управляти та не піддаватися стресу — це чималий подвиг, особливо, коли справа доходить до хорошого самопочуття, варто витратити трохи часу і зусиль.

Відео дня

Але що, якщо всі ваші доблесні зусилля можна звести нанівець, просто з'ївши певну їжу на сніданок?

1. Не ставтеся до кави як до основної страви

Хоча дослідження показують, що кава позитивно впливає на настрій, роботу мозку та спортивні результати, чашка кави сама по собі не наситить вас і не дозволить вашому тілу працювати належним чином протягом тривалого часу.

Крім того, вона дуже кисла, тому вживання її натще може викликати нудоту та інші неприємні симптоми, що також не сприяє зміцненню імунітету. Щоб боротися з цими негативними ефектами, пийте каву зі збалансованим сніданком.

2. Нестача вітаміну D

Вітамін D є важливим компонентом для зміцнення вашої імунної системи, але деякі забувають додавати у свій раціон продукти багаті на цю речовину, а дарма. Вітамін D відноситься до речовин, які наш організм виробляє самостійно.

У холодну пору сонце хоч і світить яскраво, але не так ефективно, відповідно ми недоотримуємо потрібну кількість вітаміну. Хоча можна випадково пропустити цю ключову поживну речовину, коли ви готуєте сніданок, пам’ятайте, що низький рівень вітаміну D в організмі дозволяє хворобам швидше прогресувати.

Такі продукти, як лосось, вівсянка, яйця, молоко та деякі соки, можуть бути відмінними джерелами вітаміну D, але якщо у вас є звичка поспішати зі сніданком і їсти бутерброд на ходу, щоб заощадити час, ви можете не отримати достатню кількість вітаміну D, необхідного протягом дня.

3. Нехтуєте білком

Білок є визначальним фактором харчування та імунної відповіді людини, тому багата на білок дієта є обов’язковою для тих, хто хоче мати більше шансів боротися зі смертельними вірусами, такими як Covid-19.

Багато продуктів на сніданок складаються з суцільних вуглеводів, тости млинці, які на додаток подаються із солодким сиропом. І окрім надмірного вживання цукру, така їжа містить мало білка. Ви можете виправити ситуацію, додати до свого ранкового меню такі продукти, як яйця, молоко, і навіть тофу, це може надати підтримку вашій імунній системі, оскільки білок є необхідною частиною цього аспекту здоров’я.

4. Уникайте хлібобулочних виробів із пшеничного борошна

Сніданок в улюбленій кав’ярні може спровокувати вас пропустити пару круасанів, кексів та іншої випічки. Це все чудово, але корисного в такому мало.

Тому не подавайтеся цій спокусі. Продукти на основі білого борошна піднімають рівень цукру в крові, до того ж вони містять багато порожніх калорій. Фактично, один кекс може містити 400 калорій.

Тим більше, за даними Американської кардіологічної асоціації, більшість людей споживають у 2−3 рази більше, ніж рекомендована добова норма для доданого цукру.

Роль цукру у придушенні імунітету, швидше за все, пов’язана із загальним споживанням калорій. Тобто якщо ви споживаєте надмірну кількість цукру, ви також можете споживати надмірну кількість калорій, що призводить до ожиріння.

5. Фруктові соки

Той факт, що цукру на сніданок потрібно уникати не належить до натурального цукру з таких продуктів, як фрукти.

Коли люди намагаються обмежити споживання доданого цукру, вони можуть відмовитися від апельсинового соку під час сніданку, 100% цирусовий сік не містить доданого цукру, крім того, він сповнений важливих поживних речовин, які підтримують імунітет.

Американське дослідження припускає, що 100% апельсиновий сік може допомогти боротися із запаленнями. Як відомо, наявність навіть незначних запалень можуть мати підвищений ризик зараження, тому включення цього соку в загальну здорову дієту може бути важливим доповненням до зміцнення імунітету.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Здоров'я
Головні новини про здоров’я, фітнес та харчування
Щосуботи

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X