Знижуємо ризик COVID-19. Як безпечно ходити в ресторани
Як знизити ризик COVID-19, якщо ви їсте не вдома — 5 правил безпеки від експерта.
- Зовсім скоро всі ресторани працюватимуть у звичайному докарантинному режимі, з урахуванням протиепідемічних вимог.
- Офіційні рекомендації ВООЗ зменшують ризик зараження, але порятунок потопаючих — справа рук самих потопаючих.
- Експерти рекомендують дотримуватися п’яти запобіжних заходів в ресторані, щоб не заразитися коронавірусом і не стати переносником COVID-19.
Клінічний професор епідеміології в Школі глобальної охорони здоров’я Нью-Йоркського університету Робін Гершон в статті для GH пояснює, що більшість ризиків передачі коронавіруса в ресторані можуть виникнути, навіть якщо ви дотримуєтеся дистанції. Тому крім дистанції слід дотримуватися і інших нескладних правил, які допоможуть мінімізувати ризики зараження, отже:
1. Мийте руки якомога частіше і додатково обробляйте їх дезінфікуючими засобами. Важливо постійно тримати в чистоті руки і речі, до яких ви торкаєтеся — кредитні карти, телефон. Якщо ви скористалися туалетною кімнатою, де чіпали дверні ручки, змішувач для раковини і т. д, обов’язково використовуйте рідкий антисептик для рук або спиртові серветки. Для відкриття дверей використовуйте паперові рушники або лікоть.
2. Віддавайте перевагу столику на літньому майданчику. Якщо у вас є можливість сидіти на вулиці, зробіть це. Відкритий простір знижує більшу частину ризиків, яким ви піддаєтеся в приміщенні. Краще уникати закритих просторів і кондиціонерів, які можуть поширювати вірусні частки по повітрю.

3. Носіть маску і дотримуйтеся дистанції. Кожен раз, коли ви не їсте, використовуйте маску, так в безпеці будете не лише ви, але і люди, з якими ви обідаєте, і обслуговуючий персонал ресторану. Маски допомагають запобігти викиду інфекційних частинок в повітря навколо вас. А дотримання дистанції, допоможе ще більше знизити ризик передачі всередині ресторану.
4. Намагайтеся не торкатися обличчя, очей, носа і рота. Дотики до поверхонь загального користування, а потім до слизових, можуть наражати вас до підвищення ризику зараження COVID-19.
5. Не чіпайте загальні сільнички і пляшки з соусами. Краще попросіть одноразовий посуд і приправи. Навіть якщо в довгостроковій перспективі це може бути марнотратним, приправи в стіках і одноразові картонні або пластикові контейнери для їжі можуть допомогти знизити ризик зараження між відвідувачами.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

матеріалів розділу Здоров'я
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.