Харчування

1 лютого, 18:20

Не лише цукерки та хот-доги. Вчені назвали тип продуктів, які підвищують ризик померти від раку

Згідно з новим дослідженням, у якому взяли участь понад 197 000 осіб, вживання продуктів харчування, що зазнали глибокої обробки, підвищує ризик розвитку раку і смерті від нього, особливо від раку яєчників.

У дослідженні брали участь дорослі жителі Великої Британії, які вживали перероблені продукти у кількості 9,1% — 41,4% від загального раціону.

Спостереження за ними здійснювалось у період з 2006 по 2010 роки.

З’ясувалося, що кожні 10% ультрапереробленої їжі (соусів, фастфуду, тістечок, піци) призводили до збільшення ризику захворіти на рак на 2%. При цьому ризик появи злоякісних новоутворень яєчників зростав на 19%.

Дослідження показало, що смертність від раку також збільшилась. Кожні 10% вжитих ультраоброблених продуктів збільшували ризик смерті від будь-якого виду раку на 6%, а від раку яєчників — аж на 30%.

Вчені зазначають, що результати дослідження були скориговані відповідно до показників раку залежно від віку, шкідливих звичок та способу життя в цілому.

Рак яєчників у цьому дослідженні було виділено, оскільки він характеризується високою смертністю, займаючи п’яте місце у загальній структурі летальних наслідків серед жінок із будь-якими онкологічними захворюваннями.

Особливу настороженість результатами аналізу в його авторів викликає той факт, що найбільше ультрапереробленої їжі споживали молоді люди.

Другие новости

Всі новини